Fietshelmen voor alle Capelse kinderen van groep 7

De campagne ‘Veilig op de fiets naar school’ heeft als doel om het vrijwillig gebruik van een fietshelm door kinderen in het verkeer te stimuleren.

Kinderen vanaf 10 jaar gaan stap-voor-stap zelfstandig deelnemen aan het verkeer. In groep 7 wordt er op school veel aandacht besteed aan verkeerseducatie en fietsvaardigheden. Daarnaast is een goede bescherming belangrijk, om het risico op letsel bij een verkeersongeval te verkleinen. Uit onderzoek van VeiligheidNL is gebleken dat een fietshelm een effectief middel is om hoofd- en hersenletsel bij fietsers te voorkomen.

De campagne ‘Veilig op de fiets naar school’ is een samenwerking van 18 basisscholen uit Capelle aan den IJssel, Flyct Letselschade en De fietsen van Capelle. In totaal worden 800 fietshelmen uitgereikt.
Op maandag 20 en dinsdag 21 september en op maandag 27 en dinsdag 28 september delen wij fietshelmen uit aan alle Capelse basisschoolleerlingen in groep 7.

Tessa ’s Gravemade, algemeen directeur van Flyct Letselschade, benadrukt het belang van de campagne. “Bij het begeleiden van letselschadeslachtoffers worden wij dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van verkeersongevallen. Het is schrijnend wanneer ernstig letsel voorkomen had kunnen worden, zeker bij jonge kinderen. Daarom dragen we graag een steentje bij aan het zoveel mogelijk voorkomen van hoofd- en hersenletsel bij kinderen in het verkeer.”