Hoekstra Assurantiën

We spreken met Gerrit Kramer. Gerrit is Schadebehandelaar Zakelijk van Hoekstra Assurantiën op Urk. Het kantoor is door de broers Willem en Jelle uitgebouwd tot hét assurantiekantoor op Urk. Bij Hoekstra adviseren ze alle verzekeringsproducten, behalve Pensioen.  Ze doen dat met 16 medewerkers. Waarvan Gerrit er dus één is.

Gerrit vertelt dat hij in 1985 vers van school, door baas Willem van straat is geplukt. Gerrit begon met dataentry in de UKP portefeuille. Via polis opmaak en mutatieverwerking werd hij schadebehandelaar zakelijke verzekeringen.

Urk is natuurlijk al heel lang geen eiland meer maar die typische eilandmentaliteit heeft hier nog lang de boventoon gevoerd. Dat betekent dat de mensen het volle vertrouwen in de medemens hebben. Je merkt dat bijvoorbeeld doordat een klant hier het kantoor binnenkwam met een 06 nummer en vertelde dat hij was aangereden. Meer informatie van de tegenpartij had hij niet.” Niet nodig toch? Jij regelt het toch gewoon?”

Dat laatste is inderdaad kenmerkend voor Hoekstra. Men probeert het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Hoekstra vult samen met de verzekerde de gewenste formulieren in en regelt ook veel administratieve zaken buiten de verzekeringssfeer. Voor sommige klanten vullen ze de gasmeterstanden in en doen zelfs de belastingaangifte. Zo gaat dat bij Hoekstra op Urk.

Gerrit constateert dat die ‘Urkmentaliteit’ aan het wegebben is: jonge mensen gedragen zich wat argwanender en vragen naar achterliggende stukken. Dat zag je vroeger nooit. Het vertrouwen in Hoekstra was en is nog 100% maar er worden  nu wel vaker vragen gesteld.

Wat blijft is de waardering voor de service die Hoekstra al vanaf 1962 biedt. Een onderdeel van deze service is de onverzekerde verhaal bijstand die voor een groot gedeelte door Flyct wordt uitgevoerd. Waarom Flyct eigenlijk? Ergens rond de eeuwwisseling is Gerrit begonnen met Flyct dat toen nog Europrotector heette. De samenwerking gaat al zo’n 20 jaar naar volle tevredenheid en dat moet vooral zo blijven; niet alles hoeft te veranderen.

IMG_8850.1