Scooterongeluk overkomen?

scooterongeluk

Een scooterongeluk kan letterlijk en figuurlijk een harde klap zijn. Als u slachtoffer bent van een scooterongeluk, of als u een dierbare heeft die dat is, wilt u zorgen voor een zo goed mogelijk herstel. Op alle vlakken. Vermoedelijk ervaart u pijn, heeft u verwondingen en maakt u bovendien extra medische kosten. Dit terwijl er misschien tijdelijk minder salaris binnen komt omdat u niet kunt werken. Hoe neemt u het heft weer in eigen handen en maakt u het beste van de situatie? Lees er hier alles over!

In een klein hoekje

We blijven allemaal mensen en in het verkeer zijn we soms kwetsbaar. Zeker op een scooter. Niet ieder ongeval met een scooter is hetzelfde. U kunt in aanraking komen met een tram, auto of andere scooter. Het letsel bij een scooterongeluk kan dan ook variëren van blauwe plekken tot ernstige hersenschade. Bij een scooterongeluk zonder helm zijn de gevolgen vaak het grootst. Bij een botsing op de scooter zijn botbreuken, een operatie of zelfs revalidatie niet uit te sluiten. Eén ding is zeker, het overvalt u enorm en elk ongeluk heeft impact.

Ongeluk op de scooter

Een ongeluk komt altijd onverwacht en nooit gelegen. De impact van een scooterongeval is vaak overweldigend. De schade die u oploopt (of berokkent), kan afhankelijk van het type ongeluk enorm variëren. Het meest gezien op de Nederlandse wegen is:

  • Een scooterongeluk met auto
  • Een scooterongeluk met fietser
  • Een scooterongeluk met andere scooter
  • Een scooterongeluk met vrachtwagen

Aansprakelijkheid scooterongeluk

Op de scooter bent u kwetsbaarder dan in bijvoorbeeld een vrachtwagen. Toch worden scooters in het verkeer als normale verkeersdeelnemers gezien. De verkeersdeelnemer die zich niet aan de verkeersregels heeft gehouden en daardoor het ongeluk veroorzaakt, is bij een scooterongeluk aansprakelijk. Als er sprake is van een ongeluk met een opgevoerde scooter, is de bestuurder van de opgevoerde scooter altijd volledig aansprakelijk.

Aangereden door een scooter

Ook als u bent aangereden door een brommer of scooter kan er letsel ontstaan. Tijdens een wandeling of tijdens een tocht op de fiets geldt u als kwetsbare verkeerdeelnemer. De scooter is in dat geval altijd voor minimaal de helft aansprakelijk. Een voor de hand liggend advies: ga zo snel mogelijk naar uw huisarts en houd eventuele kosten bij. Misschien het laatste waar u aan denkt, maar het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met een letselschade-specialist, dat scheelt de nodige kopzorgen.

Scooterongeluk wat nu?

Of het nu om een botsing tussen twee scooters of een ongeluk met de scooter en een andere verkeersdeelnemer gaat; meer bewijs is altijd beter. Om straks jouw kant van het verhaal te onderbouwen, is het goed om meteen:

  • De politie in te schakelen
  • Het schadeformulier volledig in te vullen en te (laten) ondertekenen
  • Eventuele getuigen om een schriftelijke verklaring te vragen

Schadevergoeding na aanrijding scooter

Als u de tegenpartij aansprakelijk wilt stellen, is het verstandig dit zo snel mogelijk te doen. Dit is een belangrijke en noodzakelijke stap in de letselschade procedure. De schadevergoeding kan pas worden geclaimd als de aansprakelijkheid door de tegenpartij is erkend.

Bij volledige aansprakelijkheid van de tegenpartij kunt u alle schade claimen. Dit gaat om materiële schade en immateriële schade. Vaak kunt u meer smartengeld claimen dan verwacht, zelfs extra telefoonkosten of kosten voor hulp in de huishouding zijn als schade te claimen. Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe de letselschadetest voor een snelle en goede inschatting.

Doe uzelf niet te kort na een scooterongeluk

Er komt veel kijken bij een scooterongeluk, eventueel medisch en/of psychisch herstel gaat niet in de koude kleren zitten. Een letselschade-specialist zorgt ervoor dat u in deze veelbewogen periode niets over het hoofd ziet en helpt u met claimen waar u recht op heeft. Bij Flyct kunt u rekenen op een juridische specialist met lef en profiteert u van kosteloze rechtsbijstand en vrijblijvend advies bij letselschade. Wacht niet langer en meld uw schade vandaag nog!