Voorbereid op vakantie in het buitenland

Het is lekker weer en met alle versoepelingen is een vakantie in het buitenland weer mogelijk. Steeds meer mensen gaan met de auto op pad in plaats van met het vliegtuig. Hoe ga ik voorbereid op vakantie met de auto? En wat doe ik als het misgaat? Lees het in deze blog.  

 

Tip 1: Houd verkeersinformatie in de gaten op het ANWB 

Files

Als je op vakantie gaat met de auto is het altijd fijn als je file voorkomt. Via het ANWB kun je verkeersinformatie inzien van het land waar je op vakantie gaat. Je kunt hier de verkeersdrukte inzien en files voorkomen.

Verkeersregels

In ieder land gelden andere regels en kan je verrast worden door boetes. In Frankrijk is het bijvoorbeeld verplicht een gevarendriehoek en een veiligheidsvest in de auto te hebben. Via deze link kun je de maximumsnelheden inzien van het land waar je op vakantie gaat.

 

Tip 2: Tolbadge of tolvignet 

Tegenwoordig moet je als autobestuurder soms betalen voor het gebruik van de weg. Zo’n tolweg kun je bijvoorbeeld nog vinden in landen als Frankrijk of Italië. Met een creditcard kun je snel betalen en weer verder rijden. Ook kun je kiezen voor een tolbadge of tolvignet. Voor elke maand dat je de badge gebruikt betaal je €2.50 en hier komt het toltarief nog bij. Als je een tolbadge hebt aangeschaft voor Frankrijk, Spanje en Portugal kan je door alle drie de landen doorrijden.  

Vraag hier een tolbadge aan voor jouw vakantie in het buitenland.

 

Tip 3: Doe een autocheck 

Als je met de auto op vakantie gaat is het verstandig om vooraf een autocheck te doen. Denk bijvoorbeeld aan het contoleren van jouw accu of ruitenwissers. Je voorkomt dat je met pech langs de weg staat. Ook is het aan te raden om belangrijke voorwerpen als: een gevarendriehoek, veilgheidsvesten, een reservewiel en autopapieren mee te nemen. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dus bekijk goed welke regels er in jouw vakantieland gelden.  

 

Heb je een verkeersongeval gehad in het buitenland? Dit zijn onze tips: 

  • Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in en laat de andere bestuurder ook tekenen 
  • Noteer gegevens van eventuele getuigen 
  • Maak foto’s van de voertuigen, kentekens en de verkeerssituatie 
  • Doe aangifte bij de politie: in veel landen wordt dit nog steeds als een belangrijk bewijsstuk gezien 


Hulp nodig? Schakel hulp in Flyct
 

We kunnen ons goed voorstellen dat je met veel vragen zit na een verkeersongeval in het buitenland. Kan ik iemand aansprakelijk stellen? Wie is er verantwoordelijk voor het ongeluk? Heb ik recht op een schadevergoeding? Neem gratis contact met ons op via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300 en wij helpen je graag verder.  


Heb je letsel opgelopen? En wil je weten je een schadeclaim kan indienen? Doe de letselschadetest via de button. In 3 vragen ontdek je of je recht hebt op een schadevergoeding.
Doe hier onze letselschadetest