Voorbereid op vakantie in het buitenland

Het is lekker weer en met alle versoepelingen is een vakantie in het buitenland weer mogelijk. Steeds meer mensen gaan met de auto op pad in plaats van met het vliegtuig. Hoe ga ik voorbereid op vakantie met de auto? En wat doe ik als het misgaat? Lees het in deze blog.
Tip 1: Houd verkeersinformatie in de gaten op het ANWB
Files
Als u op vakantie gaat met de auto is het altijd fijn als u file voorkomt. Via het ANWB kunt u verkeersinformatie inzien van het land waar u op vakantie gaat. U kunt hier de verkeersdrukte inzien en files voorkomen.
Verkeersregels
In ieder land gelden andere regels en kunt u verrast worden door boetes. In Frankrijk is het bijvoorbeeld verplicht een gevarendriehoek en een veiligheidsvest in de auto te hebben. Via deze link kunt u de maximumsnelheden inzien van het land waar u op vakantie gaat.
Tip 2: Tolbadge of tolvignet
Tegenwoordig moet u als autobestuurder soms betalen voor het gebruik van de weg. Zo’n tolweg kunt u bijvoorbeeld nog vinden in landen als Frankrijk of Italië. Met een creditcard kunt u snel betalen en weer verder rijden. Ook kunt u kiezen voor een tolbadge of tolvignet. Voor elke maand dat u de badge gebruikt betaalt u €2.50 en hier komt het toltarief nog bij. Als u een tolbadge heeft aangeschaft voor Frankrijk, Spanje en Portugal kunt u door alle drie de landen doorrijden.
Vraag hier een tolbadge aan voor uw vakantie in het buitenland.
Tip 3: Doe een autocheck
Als u met de auto op vakantie gaat is het verstandig om vooraf een autocheck te doen. Denk bijvoorbeeld aan het contoleren van uw accu of ruitenwissers. U voorkomt dat u met pech langs de weg staat. Ook is het aan te raden om belangrijke voorwerpen als: een gevarendriehoek, veilgheidsvesten, een reservewiel en autopapieren mee te nemen. In sommige landen is dit zelfs verplicht. Dus bekijk goed welke regels er in uw vakantieland gelden.
Heeft u een verkeersongeval gehad in het buitenland? Dit zijn onze tips:
- Vul het schadeformulier zo volledig mogelijk in en laat de andere bestuurder ook tekenen
- Noteer gegevens van eventuele getuigen
- Maak foto’s van de voertuigen, kentekens en de verkeerssituatie
- Doe aangifte bij de politie: in veel landen wordt dit nog steeds als een belangrijk bewijsstuk gezien
Hulp nodig? Schakel hulp in Flyct
We kunnen ons goed voorstellen dat u met veel vragen zit na een verkeersongeval in het buitenland. Kan ik iemand aansprakelijk stellen? Wie is er verantwoordelijk voor het ongeluk? Heb ik recht op een schadevergoeding? Neem gratis contact met ons op via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300 en wij helpen u graag verder.