Wat moet je doen na een verkeersongeval?

at-doen-na-verkeersongeval

Het kan ons allemaal overkomen: een verkeersongeval. Het is begrijpelijk dat het voor men in deze, soms ernstige en hectische situaties, niet duidelijk is wat je na een verkeersongeval precies moet doen.

Hieronder zijn enkele algemene stappen die je kunt zetten:

Zorg voor veiligheid: Controleer eerst of jezelf en anderen in veiligheid zijn. Als er gewonden zijn, bel dan onmiddellijk hulpdiensten zoals ambulance en politie.

Bel de politie: Als er schade is aan voertuigen, verwondingen of disputen over de schuldvraag, bel dan de politie en wacht op hun aankomst. Een officieel politierapport kan nuttig zijn bij het vaststellen van aansprakelijkheid.

Vermijd discussies: Het is begrijpelijk dat emoties hoog kunnen oplopen na een ongeval, maar probeer discussies en confrontaties met andere betrokkenen te vermijden. Focus op het verzamelen van informatie.

Verzamel informatie: Noteer gegevens van alle betrokken partijen, inclusief naam, contactgegevens, verzekeringsinformatie en kentekennummers van de voertuigen. Maak foto’s van het ongeval, de schade aan voertuigen en eventuele verkeersborden of signalen in de omgeving.

Getuigen: Als er getuigen zijn, vraag dan om hun contactgegevens. Getuigenverklaringen kunnen nuttig zijn als er later disputen ontstaan.

Verzamel bewijsmateriaal: Noteer de datum, tijd, locatie, weersomstandigheden en andere relevante details van het ongeval. Dit kan later van pas komen bij verzekering- of juridische claims.

Meld het aan je verzekeraar: Neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeringsmaatschappij om het ongeval te melden. Volg hun instructies en verstrek alle benodigde informatie.

Zoek medische hulp: Zelfs als je denkt dat je geen ernstige verwondingen hebt opgelopen, is het verstandig om een medische professional te raadplegen. Sommige verwondingen kunnen pas later merkbaar worden.

Heb je letsel opgelopen? En wil je weten je een schadeclaim kan indienen? Doe de letselschadetest via de button. In 3 vragen ontdek je of je recht hebt op een schadevergoeding.
Of neem direct contact met ons op.

Doe hier onze letselschadetest