Wist u dat wij ook relatief kleine schades behandelen?

Flyct heeft hiervoor een afdeling ‘licht letsel’.

Deze afdeling behartigt de belangen van slachtoffers van wie de schades relatief klein zijn. Soms denkt men ten onrechte dat kleine schades ‘de moeite niet waard’ zijn. Maar ook voor een slachtoffer met alleen telefoon– en kledingschade en wat milde klachten bestaat het recht om deze schade op de veroorzaker te verhalen.

Neem bijvoorbeeld de situatie van de hardwerkende manager die zich op zijn fiets naar het station spoedt en daarbij wordt aangereden door een automobilist die geen voorrang verleent.

Meneer valt, krabbelt weer op en bekijkt de schade. Alleen een kras op zijn telefoon! “Het valt mee”, denkt hij in de haast terwijl hij samen met de automobilist een schadeformulier invult.

In eerste instantie lijkt hij zich goed te voelen, maar eenmaal in de trein doet zijn rechterarm toch wel erg veel pijn en blijkt er een scheur in zijn broek te zitten die hem eerder nog niet was opgevallen. Meneer gaat voor de zekerheid de volgende dag naar de huisarts die hem naar het ziekenhuis stuurt voor een controlefoto. Het is geen breuk, wel een kneuzing. Die kneuzing moet vanzelf wegtrekken. Gelukkig gaat dat snel. Met vier weken zijn de klachten weggetrokken en voelt hij zich weer de oude. Wel volgt dan na een paar weken de rekening van de zorgverzekeraar voor de foto in het ziekenhuis en de rekening van de telefoonreparatie van € 210,00. Meneer betaalt deze, en bedenkt niet dat deze kosten eigenlijk voor rekening van de verzekeraar van de automobilist zouden kunnen komen.

Ook deze schades behandelt Flyct en hiermee nemen we het slachtoffer een zorg uit handen. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat kleine schades uitmonden in langer lopende schades. Denk aan de situatie waarbij het slachtoffer niet van zijn rugklachten na een achterop aanrijding af komt. De nota’s van de fysiotherapeut blijven binnen stromen en de schade loopt ongemerkt op.

Vragen of twijfel over een specifieke schade? Leg het ons gerust voor. Wij denken graag mee.