Doorrijden na een ongeluk is een strafbaar feit

Het is strafbaar om door te rijden na een auto-ongeluk. De straf kan variëren van een boete van 500 euro tot twee maanden gevangenisstraf. Ook kan de wederpartij zijn of haar rijbewijs kwijtraken. Mocht de wederpartij u bewust in hulpeloze toestand achtergelaten hebben, is dit altijd strafbaar. Het is in deze situatie niet relevant wie wel of geen schuld heeft. Iemand is altijd verplicht om te helpen. Blijf dus altijd op de plek van het ongeluk, totdat de politie aanwezig is. Dit is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (politie.nl, 2022).

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
doorrijden na een ongeluk

Wat kunt u zelf doen?

Probeer na het ongeluk zo snel mogelijk alles wat u zich kan herinneren op te schrijven. Denk hierbij aan het kenteken van de andere auto en hoe de andere bestuurder eruit zag. Neem hierna contact op met de politie om het ongeluk te melden en om aangifte te doen. De politie pakt het vanaf hier op en gaat op zoek naar de eigenaar van de auto. Als na onderzoek van politie blijkt dat de wederpartij verantwoordelijk is voor de schade, verhalen we de schade op de verzekering van de tegenpartij. Als de dader onbekend blijft, kunnen we proberen om de schade te claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Wat kan Flyct doen?

Flyct kan u helpen om uw schade vergoed te krijgen. Wij kunnen bijvoorbeeld helpen met de getuigen aanschrijven en proberen om de schade te claimen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit doen wij als u kunt aantonen voldoende inspanning te hebben verricht m.b.t. het ongeluk. Direct weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan de schade zonder dader check. De check controleert of u een claim kunt indienen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Hulp bij doorrijden na een ongeluk?

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*