Wat te doen bij letselschade?

U heeft letselschade opgelopen en wilt dit verhalen op de partij die verantwoordelijk is voor het letsel. Dit kan na een verkeersongeval of bijvoorbeeld bedrijfsongeval zijn. Hoe dit werkt en wat u kunt doen leest u hier. Door deze stappen aan te houden, vergroot u uw kans op een eerlijke schadevergoeding.

  • Verzamel bewijsmaterieel
  • Schakel juridische hulp in
  • Verzamel de relevante gegevens
  • Stel de tegenpartij aansprakelijk
  • Houd de kosten en gemiste inkomsten bij
  • Vraag een voorschot aan
  • Stel de uiteindelijke schade vast
  • De tegenpartij betaalt u een eerlijke schadevergoeding

Op deze pagina beschrijven we alle stappen uit het stappenplan.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Letselschade advies

Bij wie dien ik een schadeclaim in?

Na het volgen van bovenstaande stappenplan kunt u een verklaring afleggen. Het is onverstandig dit te doen zonder een belangenbehartiger. U moet zich bewust zijn van het feit dat de WA-verzekeraar uw tegenpartij is. Alles wat u zegt, kan tegen u gebruikt worden. Daarom kunt u het beste de WA-verzekeraar doorsturen naar een belangenbehartiger als Flyct. Alle schade die u heeft opgelopen, wordt door ons als belangenbehartiger geclaimd bij de tegenpartij.

Hoe veel kan ik claimen?

Om een letselschadevergoeding te claimen, moet u eerst inzicht hebben in welke schadeposten vergoed worden. Dit is vrij eenvoudig te bepalen. Alle directe of indirecte schade die u oploopt door het letsel wordt namelijk vergoed in de schadeclaim. Er zijn dus geen harde regels over welke bedragen u wel of niet mee mag nemen in de schadeclaim. Dit betekent ook dat er weinig informatie te vinden is over hoe uw schadeclaim moet opbouwen. Dit is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hoogte van de schadeclaim verschilt dan ook per zaak. Gelukkig is rechtshulp bij een letselschadeclaim gratis.

Schadevergoeding claimen door een letselschade advocaat

Heeft u hulp nodig of vragen over het indienen van een schadeclaim? Flyct helpt u graag verder.

Onze dienstverlening kost u niets én alle juridische kosten worden verhaald op de verantwoordelijke partij. Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt.

Onze letselschadespecialisten helpen u graag bij de claim of schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.

Benader mij*