Wat is de letselschade richtlijn?

De Letselschade Richtlijnen voorzien in een standaard manier om schadeposten vast te stellen. Ze dragen bij aan duidelijkheid, voorspelbaarheid en transparantie bij de schaderegeling. Dit voorkomt (in de meeste gevallen) onnodige discussie en versoepelt de schaderegeling.

In sommige Richtlijnen staan normbedragen. Andere voorzien in een manier om schade te berekenen. De Letselschade Raad ontwikkelt, evalueert en beheert de Richtlijnen met als doel:

  • Discussie te voorkomen, zodat zaken sneller kunnen worden geregeld.
  • Gelijke gevallen gelijk te behandelen.

De Letselschade Richtlijnen zijn tot stand gekomen in de Werkgroep Normering. In deze werkgroep zijn Slachtoffer Hulp Nederland, het Nederlands Instituut van Register Experts (NIVRE), de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE), het Platform Personenschade (PPS), het Verbond van Verzekeraars (aansprakelijkheid- en rechtsbijstandsverzekeraars) en het Nederlands Instituut van Schaderegelaars vertegenwoordigd.

De Letselschade Richtlijnen zijn opgesteld om veel voorkomende discussies over dezelfde onderwerpen, waar het soms ook gaat om relatief geringe bedragen, te voorkomen. Ze zijn in principe van toepassing op de meeste standaard zaken. In ieder geval hoeft er bij de toepassing van De Letselschade Richtlijnen geen concreet bewijs van de schade te worden geleverd. Mocht in een specifiek geval echter blijken dat er concreet meer schade is dan waar de Richtlijn in voorziet, dan kunnen partijen afspraken maken over vergoeding van de concrete schade.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Richtlijn letselschade

Betrouwbaarheid van Flyct

Flyct is onderdeel van het Nationale Keurmerk Letselschade. Het Nationaal Keurmerk Letselschade zegt wat over de betrouwbaarheid van een letselschadebureau. De stichting die achter dit keurmerk zit, voert regelmatig audits uit op basis van de gestelde voorwaarden. Alleen de bureaus en adviseurs die slagen voor deze keuring mogen het keurmerk voeren. Het Nationaal Keurmerk Letselschade staat garant voor: deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en heldere communicatie.

Hulp nodig bij het claimen van uw schade?

Zoek dan gratis rechtshulp bij Flyct. Een van onze specialisten helpt u graag verder met het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het claimen van de schadevergoeding.

Neem contact op via: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*