Letselschade bij cosmetische schade

Cosmetische schade zijn verwondingen die u niet fysiek hinderen, maar waarvan u psychisch wel last kunt ondervinden. Voorbeelden van cosmetische schade zijn: littekens, huidverkleuring, amputatie of misvorming. U kunt op verschillende manieren cosmetische schade oplopen. Mogelijk bent u slachtoffer geweest van een verkeers- of bedrijfsongeval met cosmetische schade als gevolg. Ook kan het zijn dat er fout gehandeld is bij een medische ingreep waar u cosmetische schade aan overgehouden heeft.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Letselschade bij cosmetische schade

Wanneer kan ik een schadevergoeding claimen bij cosmetische schade?

In principe kunt u altijd een schadevergoeding claimen wanneer een ander verantwoordelijk is voor de cosmetische schade. U dient dan wel aan te tonen dat de schade ook daadwerkelijk een gevolg is van het opgelopen letsel. Dit heet causaal verband.

Dit causale verband is soms lastig aan te tonen bij cosmetisch letsel. Het is van buitenaf namelijk niet te zien welk impact het cosmetische letsel op uw leven heeft. Een voorbeeld hiervan is iemand die niet meer in badkleding durft omdat hij of zij zich schaamt voor littekens. Dit kan een geplande zonvakantie volledig verpesten, waardoor u niet het plezier krijgt waar u voor betaalt. De gemaakte kosten voor de vakantie zijn voor niets geweest. De verantwoordelijke partij moet deze kosten dus vergoeden.

Bij Flyct hebben we ervaring met letselschadezaken rondom cosmetische schade. Wij weten wat er nodig is om het causale verband tussen het letsel en de schade aan te tonen. Samen met u zorgen wij ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Welke schade kan ik claimen bij cosmetische schade?

U kunt in principe alle schade claimen die direct of indirect voortvloeit uit het cosmetische letsel. Welke schade dit precies is, is per geval verschillend. Wij zullen uw persoonlijke situatie bekijken om te zien op welke gebieden u recht heeft op een letselschadevergoeding.

Bij cosmetisch letsel komen wij vaak de volgende schadeposten tegen:

  • Smartengeld
  • Kosten plastische chirurgie

Uw lijst met schadeposten kan er echter heel anders uitzien. Dit is volledig afhankelijk van in welke mate het letsel uw leven beïnvloedt. Flyct beoordeelt samen met u welke schadeposten meegenomen moeten worden in de schadeclaim. Door onze expertise ziet u geen schadeposten over het hoofd en krijgt u een eerlijke schadevergoeding.

Hoe veel letselschade kan ik claimen bij cosmetische schade?

Ook de hoogte van uw schadeclaim is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bepaalde kosten kunnen rechtstreeks meegenomen worden in de schadeclaim. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medische kosten. U kunt vrij eenvoudig aantonen dat deze kosten gemaakt zijn door het letsel. Andere schadeposten zijn iets ingewikkelder. Hierin moeten we bekijken in welke mate uw leven beïnvloed wordt door het cosmetische letsel.

Wanneer we alle schadeposten in beeld hebben, koppelen we een bedrag aan de verschillende posten. Het totaal van deze bedragen vormt de uiteindelijke letselschadeclaim. De verzekering van de tegenpartij zal er alles aan doen om u een te laag bedrag uit te keren. Laat u dus bijstaan door een ervaren letselschade advocaat of jurist.

Letselschade bij cosmetische schade claimen

Heeft u cosmetisch letsel opgelopen en is een ander aansprakelijk? Twijfel dan niet en schakel direct een ervaren letselschade jurist in.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*