Letselschade bij cosmetische schade

Cosmetische schade zijn verwondingen die u niet fysiek hinderen, maar waarvan u psychisch wel last kunt ondervinden. Voorbeelden van cosmetische schade zijn: littekens, huidverkleuring, amputatie of misvorming.U kunt op verschillende manieren cosmetische schade oplopen. Mogelijk bent u slachtoffer geweest van een verkeers- of bedrijfsongeval met cosmetische schade als gevolg. Ook kan het zijn dat er fout gehandeld is bij een medische ingreep waar u cosmetische schade aan overgehouden heeft.

Veel mensen voelen zich onzeker door de cosmetische schade. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. Om dit te compenseren, heeft u recht op een schadevergoeding. De partij die verantwoordelijk is voor de cosmetische schade moet de opgelopen schade vergoeden.

Wilt u direct weten of u recht heeft op een schadevergoeding naar aanleiding van de cosmetische schade? Doe dan de online letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of uw zaak kans van slagen heeft.

Schadevergoeding bij cosmetisch letsel

Claim gratis een schadevergoeding bij cosmetische schade! Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, dan heeft u recht op een geldbedrag.

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen bij cosmetische schade? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Letselschadetest

Wanneer kan ik een schadevergoeding claimen bij cosmetische schade?

In principe kunt u altijd een schadevergoeding claimen wanneer een ander verantwoordelijk is voor de cosmetische schade. U dient dan wel aan te tonen dat de schade ook daadwerkelijk een gevolg is van het opgelopen letsel. Dit heet causaal verband.

Dit causale verband is soms lastig aan te tonen bij cosmetisch letsel. Het is van buitenaf namelijk niet te zien welk impact het cosmetische letsel op uw leven heeft. Een voorbeeld hiervan is iemand die niet meer in badkleding durft omdat hij of zij zich schaamt voor littekens. Dit kan een geplande zonvakantie volledig verpesten, waardoor u niet het plezier krijgt waar u voor betaalt. De gemaakte kosten voor de vakantie zijn voor niets geweest. De verantwoordelijke partij moet deze kosten dus vergoeden.

Bij Flyct hebben we ervaring met letselschadezaken rondom cosmetische schade. Wij weten wat er nodig is om het causale verband tussen het letsel en de schade aan te tonen. Samen met u zorgen wij ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Direct hulp nodig met uw letselschadezaak? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op.

088 100 43 00 info@flyct.nl

Welke schade kan ik claimen bij cosmetisch letsel?

U kunt in principe alle schade claimen die direct of indirect voortvloeit uit het cosmetische letsel. Welke schade dit precies is, is per geval verschillend. Wij zullen uw persoonlijke situatie bekijken om te zien op welke gebieden u recht heeft op een letselschadevergoeding.

Bij cosmetisch letsel komen wij vaak de volgende schadeposten tegen:

  • Smartengeld
  • Kosten plastische chirurgie

Uw lijst met schadeposten kan er echter heel anders uitzien. Dit is volledig afhankelijk van in welke mate het letsel uw leven beïnvloedt. Flyct beoordeelt samen met u welke schadeposten meegenomen moeten worden in de schadeclaim. Door onze expertise ziet u geen schadeposten over het hoofd en krijgt u een eerlijke schadevergoeding.

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

Ook de hoogte van uw schadeclaim is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Bepaalde kosten kunnen rechtstreeks meegenomen worden in de schadeclaim. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medische kosten. U kunt vrij eenvoudig aantonen dat deze kosten gemaakt zijn door het letsel. Andere schadeposten zijn iets ingewikkelder. Hierin moeten we bekijken in welke mate uw leven beïnvloed wordt door het cosmetische letsel.

Wanneer we alle schadeposten in beeld hebben, koppelen we een bedrag aan de verschillende posten. Het totaal van deze bedragen vormt de uiteindelijke letselschadeclaim. De verzekering van de tegenpartij zal er alles aan doen om u een te laag bedrag uit te keren. Laat u dus bijstaan door een ervaren letselschade advocaat of jurist.

Is het nodig om een schadevergoeding te claimen via een advocaat?

Het is absoluut niet vereist om een letselschadevergoeding te claimen via een advocaat. U bent hier ook vaak veel geld aan kwijt. Dit betekent niet dat het helemaal niet nodig is om juridische hulp in te schakelen, het hoeft alleen geen advocaat te zijn. Een letselschade jurist kan ervoor zorgen dat u een maximale schadevergoeding krijgt. Het grote verschil met een advocaat is dan een jurist gratis voor u aan de slag mag. Geen torenhoge nota dus, maar gratis juridische hulp.

Interesse in de hulp van een ervaren letselschade jurist? Neem dan contact op met Flyct via
088 100 4300 of info@flyct.nl.

Letselschade bij cosmetisch letsel claimen

Heeft u cosmetisch letsel opgelopen en is een ander aansprakelijk? Twijfel dan niet en schakel direct een ervaren letselschade jurist in. U heeft namelijk recht op een schadevergoeding. Door de juridische hulp van Flyct ziet u geen schadeposten over het hoofd en wordt u niet benadeeld door de verzekering van de tegenpartij. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding met lef!

Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00 info@flyct.nl

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)