Schadevergoeding bij meervoudig letsel

De term meervoudig letsel, of multitrauma, wordt gebruikt wanneer u door een ongeval meerdere soorten letselschade oploopt. U houdt bijvoorbeeld een whiplash en een gebroken been over aan een verkeersongeval.Heeft u meervoudig letsel opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Dan kunt u een schadevergoeding claimen.

Door de verschillende soorten letselschade en de schadevergoeding die hierbij hoort, is een zaak met meervoudig letsel vaak gecompliceerd. Het is daarom belangrijk dat u bijgestaan wordt door een jurist of advocaat met ervaring in de letselschadebranche. Door de juiste juridische hulp zorgt u ervoor dat u niet benadeeld wordt door de tegenpartij. U krijgt dan de schadevergoeding waar u recht op heeft.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Schadevergoeding bij meervoudig letsel

Wanneer kan ik een schadevergoeding claimen bij meervoudig letsel?

U kunt een schadevergoeding claimen wanneer uw zaak aan twee eisen voldoet:

  1. Een ander is verantwoordelijk voor de schade
  2. Er is een causaal verband tussen de kosten en de letselschade

Als uw zaak aan beide eisen voldoet, dan heeft u recht op een schadevergoeding. U moet dit wel kunnen aantonen in uw letselschadeclaim. Voor de aansprakelijkheid is dit meestal wettelijk bepaald, maar toch blijkt dit in sommige zaken een lastig punt. Zeker wanneer de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkent.

Ook het causale verband tussen schade en letsel kan een uitdaging zijn. Voor bepaalde schadeposten is dit eenvoudig. De medische kosten staan bijvoorbeeld al vast. Andere schadeposten zijn een stuk lastiger. Wanneer u als ZZP’er werkt en uw maandelijkse inkomsten niet vaststaan bijvoorbeeld. Hoe toont u aan dat u meer werk had kunnen aannemen zonder het letsel?

Door de ervaring van Flyct helpen wij u aan een eerlijke schadevergoeding. Wij zorgen dat wij de causaliteit goed onderbouwen en tonen de aansprakelijkheid van de tegenpartij aan.

Welke schade kan ik claimen bij meervoudig letsel?

U kunt in principe alle schade claimen die direct of indirect voortvloeit uit het letsel. De uiteindelijke schadeposten zijn dus volledig afhankelijk van het type letsel, de ernst van het letsel en de impact op uw persoonlijke situatie.

Omdat meervoudig letsel een verzamelterm is, is het ook lastig om voorbeelden te geven van schadeposten. Wel zien we de onderstaande schadeposten in bijna elke schadevergoeding terugkomen.

  • Smartengeld
  • Medische kosten
  • Gemiste inkomsten

Daarnaast nemen we de schadeposten die specifiek op uw situatie van toepassing zijn mee in de schadeclaim. Dit kan hulp in de huishouding zijn, maar ook een vakantie waar u door het letsel geen plezier meer van heeft.

Een letselschade jurist zoekt uit welke schadeposten van toepassing zijn op uw zaak. Door onze kennis en ervaring weet u zeker dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt.

Hoe veel letselschade kan ik claimen?

Net als bij de schadeposten is de schadeclaim afhankelijk van het type letsel, de ernst van het letsel en de impact op uw persoonlijke situatie. De hoogte van het bedrag kan variëren van honderd euro tot enkele honderdduizenden euro’s. De letselschade specialisten van Flyct kunnen u een indicatie geven van het bedrag waar u recht op heeft.

Een schadevergoeding claimen via een letselschade advocaat

Juridische bijstand is essentieel voor de goede uitkomst van uw letselschadezaak. Veel mensen denken dat ze voor deze bijstand een advocaat in moeten schakelen, dit is echter niet noodzakelijk. Het is vaak zelfs goedkoper om geen advocaat in te schakelen, maar een letselschade jurist. Een jurist mag namelijk gratis voor u aan de slag, een advocaat moet een hoog loon vragen. Het voordeel van een letselschade advocaat is wel dat hij of zij mag procederen voor de rechtbank. Dit is in het overgrote deel van de letselschadezaken alleen niet nodig. De meeste zaken worden opgelost in overleg met de verzekering van de tegenpartij.

Een letselschade jurist kan u helpen met de nodige juridische bijstand, zonder de torenhoge rekening achteraf. Mocht het tijdens het proces nodig zijn om naar de rechter te stappen, dan zorgen wij voor een ervaren letselschade advocaat.

Letselschade bij meervoudig letsel claimen

Heeft u een ongeval gehad met meervoudig letsel als gevolg? Schakel dan direct een ervaren letselschade jurist in. U heeft namelijk recht op een schadevergoeding. Wij regelen de aansprakelijkheid en berekenen de hoogte van de schadeclaim. U kunt zich dan volledig richten op herstel terwijl wij een eerlijke schadevergoeding voor u regelen. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*