Schadevergoeding bij psychisch letsel

Als slachtoffer van een ongeval krijgt u te maken met materiële en fysieke schade. Deze schade is voor iedereen zichtbaar en u kunt hiervoor vrij gemakkelijk een schadevergoeding claimen. Veel mensen kampen na een ongeval echter ook met psychisch letsel. U blijft na het ongeval bijvoorbeeld rondlopen met angstgevoelens of zelfs een depressie.Ook voor het psychische letsel kunt u een schadevergoeding claimen. De veroorzaker van het ongeval moet u namelijk compenseren voor de gederfde levensvreugd. Een schadevergoeding voor psychisch letsel heet ook wel smartengeld.

Wilt u direct weten of u recht heeft op een schadevergoeding door het psychische letsel? Doe dan de online letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of uw zaak kans van slagen heeft.

Letselschadetest

Letselschade bij psychisch letsel

Claim gratis een schadevergoeding bij psychisch letsel! Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, dan heeft u recht op een geldbedrag.

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen bij psychisch letsel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Wanneer kan ik een schadevergoeding claimen bij psychisch letsel?

Om een schadevergoeding te claimen bij psychisch letsel dient uw letselschadezaak aan twee voorwaarden te voldoen. Een ander moet aansprakelijk zijn en de schade moet een gevolg zijn van het letsel.

Allereerst moet een ander dus aansprakelijk zijn voor uw psychische letsel. Wie er precies aansprakelijk is verschilt per zaak. Bij een verkeersongeval is dit vaak de partij die wettelijk aansprakelijk is voor het ongeval. Wanneer het ongeval in professionele sfeer plaatsvindt is dit vaak uw werkgever. In beide situaties zijn echter uitzonderingen te bedenken. Het is daarom van belang dat u juridische hulp inschakelt. Een letselschade jurist kan u helpen om de aansprakelijkheid te bepalen en aan te tonen.

Naast aansprakelijkheid moet er een verband zijn tussen de schade die u wilt verhalen op de aansprakelijke partij en het psychische letsel. Dit heet ook wel een causaal verband. Bij psychisch letsel kan het gecompliceerd zijn om het causale verband aan te tonen. U kunt namelijk geen fysieke schade tonen die u aan het ongeval overgehouden hebt.

Flyct helpt u bij de bewijslast voor het causale verband en de aansprakelijkstelling van de tegenpartij. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met onze juristen. Wij zorgen ervoor dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt.

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

Hoe hoog is een schadevergoeding bij psychisch letsel?

De hoogte van de schadevergoeding hangt af van uw persoonlijke situatie en in hoeverre het letsel uw leven beïnvloedt. Wanneer u bijvoorbeeld door het letsel overspannen bent geraakt en niet meer kunt werken, moeten de gemiste inkomsten meegenomen worden in de schadeclaim. De hoogte van dit bedrag hangt af van uw loon.

Omdat het vaak moeilijk is om een exact bedrag te noemen voor psychische schade wordt er veel gebruik gemaakt van jurisprudentie. Een verzekeraar of rechter kijkt dan naar vergelijkbare zaken in het verleden om op deze manier de hoogte van de schadevergoeding te bepalen.

Om een indicatie te krijgen van de hoogte van uw schadevergoeding bij psychisch letsel kunt u onze smartengeldcalculator gebruiken. Binnen enkele minuten heeft u een indicatie van het schadebedrag.

Bereken uw vergoeding

Psychisch letsel claimen via een advocaat

Een letselschadezaak met psychisch letsel is een gecompliceerd proces. Op verschillende momenten in het proces is er juridische kennis nodig om een eerlijke schadevergoeding te kunnen claimen. Deze juridische hulp hoeft echter niet van een advocaat te komen. Dit misverstand bestaat nog wel bij veel mensen. Dit komt doordat het verschil tussen een advocaat en een jurist vaak niet duidelijk is. We leggen dit graag aan u uit.

Het verschil tussen een jurist en een advocaat zit vooral in de kosten die u moet betalen en in de mogelijkheden bij de rechtbank. Een jurist mag namelijk geen zaak voor de rechter brengen, een advocaat mag dat wel. In letselschadezaken is dit echter vaak niet nodig. Het overgrote deel van de zaken wordt opgelost met de verzekeraar van de tegenpartij. Daartegenover staat dat een jurist gratis voor u aan de slag mag. Een advocaat is verplicht om een vergoeding in rekening te brengen. U kunt het beste een letselschade jurist van Flyct in de arm nemen. Dit kan u een hoop geld schelen. Mocht het toch nodig zijn om een advocaat in te schakelen, dan zorgen wij dat uw zaak goed overgedragen wordt.

Interesse in de hulp van een letselschade jurist? Neem dan contact op met Flyct via 088 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl.

Letselschade bij psychisch letsel claimen

Heeft u psychisch letsel opgelopen en is een ander aansprakelijk? Twijfel dan niet en schakel direct een ervaren letselschade jurist in. De andere partij moet namelijk voor uw kosten en gemiste inkomsten opdraaien. U heeft recht op een schadevergoeding en door de juridische hulp van Flyct ziet u geen schadeposten over het hoofd en wordt u niet benadeeld door de verzekering van de tegenpartij. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding met lef!

Neem vrijblijvend contact op met onze letselschadespecialisten:

088 100 43 00 nieuweschade@flyct.nl

Of vul onderstaand contactformulier in:

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)