Letselschade bedrijfsongeval: ongeval op het werk

Heeft u tijdens het werk een ongeval gehad en heeft u hier letselschade aan over gehouden? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding van uw werkgever. De werkgever is namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer. Wanneer er een ongeval plaatsvindt, is er blijkbaar onvoldoende gedaan om de veiligheid te waarborgen. Uw werkgever moet dus betalen voor de schade die u opgelopen heeft. Heeft u letselschade opgelopen tijdens het werk? Stel dan uw werkgever aansprakelijk en claim een eerlijke schadevergoeding. De letselschade juristen van Flyct helpen u gratis. Neem contact met ons op om uw zaak te bespreken.

Liever eerst inzicht in de haalbaarheid van uw zaak? Doe dan de online letselschadetest. Binnen enkele minuten weet u of u recht heeft op een letselschadevergoeding.

Doe de test

Schadevergoeding na arbeidsongeval

Claim gratis een schadevergoeding na een arbeidsongeval! Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, dan heeft u recht op een geldbedrag.

Doe de letselschadetest en bereken hoeveel schade u kunt claimen.

Letselschadetest

Wilt u meer informatie over letselschade claimen na een ongeval op de werkvloer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

11
T: 088 100 4300
E: nieuweschade@flyct.nl

Is de werkgever aansprakelijk?

In de meeste gevallen is de werkgever aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. De wet legt een werkgever namelijk een zogenaamde zorgplicht op. Dit houdt in dat er gezorgd moet worden voor een veilige werkplek. Wat een veilig werkplek precies is, hangt af van de branche en het type werk. In het kort moet voor het volgende gezorgd worden:

  • Voldoende instructie om het werk veilig uit te voeren
  • Veiligheidskleding en/of –hulpmiddelen
  • Controle en aansturing op het juiste gebruik van de middelen

Wanneer er een ongeval plaatsvindt op de werkvloer wordt er vaak geoordeeld dat de werkgever niet aan deze plicht voldaan heeft en dus aansprakelijk is. Er zijn echter uitzonderingen te bedenken waar een werkgever niet aansprakelijk is. Er moet dan sprake zijn van roekeloos gedrag van een werknemer of er moet opzet in het spel zijn.

Een voorbeeld hiervan is wanneer een werkgever zorgt een veiligheidsladder en hij de werknemers regelmatig instructies geeft over veilig werken. Ondanks deze maatregelen gebruikt de werknemer toch een wankel tafeltje om bij een hoge plank te komen. Hij komt hierdoor te vallen en loopt letselschade op. In deze situatie heeft de werknemer de aanwezige middelen niet gebruikt en de instructies genegeerd. De werkgever kan dan stellen dat de werknemer zelf verantwoordelijk is voor zijn letsel. Dit moet een werkgever alleen altijd wel aantonen. De bewijslast ligt dus bij hem. In de praktijk blijkt het erg lastig om dit aan te tonen. Bij het overgrote deel van de bedrijfsongevallen is de werkgever dus gewoon aansprakelijk.

Wat te doen na een bedrijfsongeval?

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval kunt u het beste direct juridische hulp inschakelen. Een letselschade jurist heeft ervaring met bedrijfsongevallen. Hierdoor loopt u geen onnodige vertraging op en ziet u geen schadeposten over het hoofd. U krijgt dus een eerlijke schadevergoeding.

Na het inschakelen van juridische hulp is het belangrijk dat uw werkgever zo spoedig mogelijk aansprakelijk gesteld wordt. Als de aansprakelijkheid erkend is, versnelt dit het proces aanzienlijk. Door de werkgever aansprakelijk te stellen zorgt u er ook voor dat uw letselschadezaak niet zomaar verjaart.

Vervolgens dient u alle kosten bij te houden die u maakt naar aanleiding van het letsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Medische kosten die niet worden vergoed
  • Extra reiskosten
  • Verlies van loon
  • Kosten voor hulp in de huishouding
  • Smartengeld

Alle kosten en gemiste inkomsten bij elkaar vormen de uiteindelijke schadeclaim. Deze dient u in bij uw werkgever. De letselschade jurist die u begeleidt in dit proces zorgt er dan voor dat de schadeclaim ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt. Gaat hier te veel tijd overheen? Dan wordt er voor een voorschot bij letselschade gezorgd.

Ongeval tijdens werkgerelateerde activiteiten

Ongevallen tijdens werkgerelateerde activiteiten als een cursus, een congres of een bedrijfsuitje vallen ook onder de zorgplicht van de werkgever. Wanneer u dus letselschade oploopt tijdens de kerstborrel, dan kunt u uw werkgever ook aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Dit proces verloopt hetzelfde als bij een ongeval tijdens werktijd.

Bedrijfsongeval als uitzendkracht

Als uitzendkracht zit u in een bijzondere situatie. U heeft namelijk twee werkgevers. Het uitzendbureau en het bedrijf waar u daadwerkelijk werkzaam bent. In dit geval kunt u beide partijen aansprakelijk stellen. Zij moeten dan onderling regelen wie welk deel van de schadevergoeding aan u betaalt. Vaak is het wel zo dat een uitzendbureau een bepaling voor dergelijke gevallen in de uitzendovereenkomst heeft staan. Hier geven ze aan dat het bedrijf waar de uitzendkracht daadwerkelijk aanwezig is, verantwoordelijk is voor de veiligheid. U hoeft zich echter niets aan te trekken van deze bepaling. Dit is iets tussen de twee werkgevers.

Hulp bij letselschade na een bedrijfsongeval

Schakel juridische hulp in wanneer u het slachtoffer bent van een bedrijfsongeval. De letselschade juristen van Flyct helpen u graag bij het aansprakelijk stellen van de werkgever, het berekenen van het schadebedrag en de uiteindelijke schadeclaim. Onze juristen zijn pas klaar wanneer het geldbedrag op uw rekening staat.

Bel me terug


Wordt u liever vandaag kort teruggebeld? Vul dan onderstaand in:

Contactgegevens

Gegevens hoofdkantoor:
Stationsplein 14
2907 MJ Capelle aan den IJssel
Ons nummer: 088-1004300
(maandag t/m vrijdag 09:00 – 17:00)

Voor kosteloos advies en vragen over uw letselschade:
nieuweschade@flyct.nl

Schade melden


Wilt u meteen uw letsel bij ons melden? Vul dan onderstaand in:

logos

088 100 43 00

Wat is u overkomen?

Wat is u overkomen?

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak een afspraak met onze adviseur bij u in de buurt

Maak kennis met Flyct:

Maak kennis met Flyct

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Letselschadetest

Wij zijn aangesloten bij het Register Letselschade

Flyct is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)