Wat doet een letselschadespecialist?

Heeft u bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval meegemaakt? Een belangenbehartiger als Flyct helpt u met uw letselschadezaak. Wij helpen u met het aansprakelijk stellen van de wederpartij tot de uiteindelijke schadevergoeding. In het kort helpen wij u bij de volgende stappen:

 • Wederpartij aansprakelijk stellen: De financiële gevolgen worden verhaald op de verzekering van de veroorzaker. Daarom is het aantonen van de aansprakelijkheid van de tegenpartij erg belangrijk. Als dit zo snel mogelijk gebeurt, voorkomt u dat de letselschadezaak verjaart. Daarna kan de rest van het letselschadeproces starten. Wij helpen u graag met het voeren van de schuldvraagdiscussie met de verzekeraar van de wederpartij en het verzamelen van de bewijsstukken van uw schade.
 • Berekenen van de schadevergoeding: Na het verzamelen van de bewijsstukken en nadat de aansprakelijkheid erkend is, maken wij een schadebedrag aan. Dit bedrag is gebaseerd op gemiste inkomsten, medische kosten en bijvoorbeeld hulp in huishouding.
 • Claimen van de schadevergoeding: Het totaal van de schadeposten vormt de totale schadevergoeding. Deze wordt ingediend bij de aansprakelijke partij. Onze specialisten monitoren wanneer de schadevergoeding betaald wordt. Wanneer dit te lang duurt, spreken wij de tegenpartij hierop aan of vragen we een voorschot aan.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
letselschade specialist

Hoe verschilt een letselschadespecialist van een advocaat?

Flyct is gespecialiseerd in letselschade en heeft verschillende juristen en experts (specialisten) in dienst. Wij hebben geen advocaten in dienst. Een belangrijk verschil is dat een specialist slechts onder bepaalde voorwaarden mag procederen, een letselschade advocaat mag dit altijd. Een advocaat zal uw zaak dus eerder voor de rechter kunnen brengen. In de meeste gevallen is dit gelukkig niet nodig. 95% van alle letselschadezaken wordt opgelost zonder tussenkomst van de rechter.

De specialisten van Flyct kunnen u dus in de meeste gevallen uitstekend van dienst zijn. Mocht uw zaak toch naar een rechtbank gaan, dan zorgen wij ervoor dat de zaak volledig overgedragen wordt aan een advocaat die wij kennen en vertrouwen. Uw zaak is bij Flyct dus in goede handen.

Voordelen van een letselschadespecialist bij letsel

Het inschakelen van een letselschadespecialist kan vergeleken worden met het inhuren van een advocaat en een aantal voordelen met zich meebrengen.

 • Een letselschadespecialist is gespecialiseerd in een bepaald type letsel. Een advocaat is dit vaak niet. Onze specialisten kijken naar het hele kostenplaatje en kunnen u in de meeste gevallen kosteloos helpen.
 • Het inschakelen van een letselschadespecialist is vaak voordeliger dan het inschakelen van een advocaat. Wij werken op basis van het no cure, no pay’-principe.
 • De stap naar een advocaat kan voor sommige mensen groot zijn. De stap naar een schadeletselspecialist is vaak wat laagdrempeliger.

Vrijblijvend in gesprek met onze specialisten

Bent u slachtoffer geworden van een ongeluk? En heeft u hulp nodig bij het claimen van de schade? Zoek dan gratis rechtshulp bij Flyct. Een van onze specialisten helpt u graag verder met het aansprakelijk stellen van de wederpartij en het claimen van de schadevergoeding.

Neem contact op met een van onze letselschade specialisten via: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de kosten van een letselschadespecialist?

  Als u een letselschadezaak start bij Flyct worden (nadat de aansprakelijkheird erkend is) alle kosten verhaald op de tegenpartij. Onze dienstverlening is dus gratis. Mochten wij niets voor u verhalen, betaalt u ook niets. Onze letselschade specialisten helpen u bij verschillende soorten letsel en/of ongelukken.

 • Welke rechtshulp biedt een letselschadespecialist?

  Heeft u bijvoorbeeld een verkeersongeval of bedrijfsongeval meegemaakt? Een belangenbehartiger als Flyct helpt u met uw letselschadezaak. Wij helpen u met het aansprakelijk stellen van de wederpartij tot de uiteindelijke schadevergoeding. In het kort helpen wij u bij de volgende stappen:

  • Wederpartij aansprakelijk stellen
  • Berekenen van de schadevergoeding
  • Claimen van de schadevergoeding

  Meer weten? Lees het hier.