Letselschade bij rugletsel

Heeft u door toedoen van een ander rugletsel opgelopen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Flyct verhaalt uw kosten gratis bij de tegenpartij. Onze letselschade experts staan u bij in het juridische traject en regelen alle randzaken voor u.Bij rugletsel kunt u denken aan schade aan de wervelkolom, letsel aan de omliggende zenuwen of botbreuken in de ruggengraat. Wanneer het letsel ook het ruggenmerg aantast, dan ontstaat er een levensgevaarlijke situatie. Bij dit ernstige letsel is er kans op een dwarslaesie. Rugletsel met schade aan het ruggenmerg zorgt dan ook vaak voor een enorme impact op het dagelijks leven van het slachtoffer. Het is belangrijk dat u een passende schadevergoeding krijgt voor dit leed.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test

Welke schade kan ik claimen bij rugletsel?

U kunt alle schade claimen die voortvloeit uit het rugletsel. Dit kunnen de overduidelijke kosten zijn zoals de medische hulp of de gemiste inkomsten uit arbeid, maar ook minder duidelijke kosten moeten meegenomen worden in de schadeclaim. U heeft bijvoorbeeld een vakantie naar Oostenrijk geboekt. U bent wel gegaan omdat het gezin graag op vakantie wilde, maar u heeft niet optimaal kunnen genieten van de vakantie omdat u niet kon skiën. Hiervoor moet u gecompenseerd worden. De letselschade juristen van Flyct bekijken hoeveel letselschade u kunt claimen naar aanleiding van de gederfde levensvreugde.

Bij rugletsel komen wij vaak de volgende schadeposten tegen:

  • Kosten voor hulp in de huishouding
  • Medische kosten
  • Smartengeld

Dit zijn slechts voorbeelden van schadeposten bij rugletsel. Uw situatie kan er compleet anders uitzien. Flyct beoordeelt samen met u welke schadeposten meegenomen moeten worden in de schadeclaim. Door onze expertise ziet u geen schadeposten over het hoofd en krijgt u een eerlijke schadevergoeding.

Hoeveel letselschade kan ik claimen?

Net als de schadeposten is de hoogte van de letselschadeclaim afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw gemiste inkomsten zijn bijvoorbeeld volledig afhankelijk van uw salaris. Hier is geen standaard bedrag aan te koppelen.

Wanneer de schadeposten in beeld gebracht zijn, zullen we een bedrag koppelen aan deze schadeposten. De totale som van deze bedragen vormt de uiteindelijke schadeclaim. De verzekering van de tegenpartij zal vaak een te laag bedrag noemen voor uw schadepost. De letselschade juristen van Flyct staan u bij om te zorgen dat zij u niet tekort doen.

Enkele voorbeeldbedragen bij rugletsel zijn:

Man (41) loopt rugklachten op: € 1.000,-

Tijdens het werk valt een man op een betonnen garagevloer. Hij heeft hierdoor enkele maanden last van zijn rug. De werkgever wordt aansprakelijk gesteld en de rechter kent een schadevergoeding van € 1.000,- toe.

Man (37) loopt dwarslaesie op: € 97.563,-

Een man van 37 jaar loopt door een motorongeval een dwarslaesie op. Hij wordt door het ongeval rolstoelafhankelijk en volledig arbeidsongeschikt. De rechter kent een schadevergoeding toe van € 97.563,-.

Schadevergoeding claimen door een letselschade advocaat

Veel mensen denken dat zij alleen een schadevergoeding bij letselschade kunnen claimen door een advocaat in de arm te nemen. Vaak is dit echter niet noodzakelijk en zorgt het voor onnodig hoge kosten.

Letselschadezaken worden namelijk vaak opgelost in goed overleg met de verzekeraar van de tegenpartij. Het is hierin wel belangrijk om juridische hulp in te schakelen om te zorgen dat u een eerlijke schadevergoeding krijgt, maar een advocaat is niet nodig. Het enige voordeel van een advocaat is namelijk dat deze mag procederen bij een rechter. Dit is in de meeste gevallen niet aan de orde. Het nadeel van een advocaat is dat deze niet gratis voor u aan de slag mag en altijd een deel van de schadevergoeding zal opeisen als loon.

Een letselschade jurist biedt uitkomst. Juristen mogen gratis voor u aan de slag. Het loon wordt volledig betaald door de tegenpartij en komt niet uit uw schadevergoeding.

Letselschade bij rugletsel claimen

Heeft u rugletsel opgelopen en is een ander aansprakelijk? Twijfel dan niet en schakel direct een ervaren letselschade jurist in. U heeft namelijk recht op een schadevergoeding. Door de juridische hulp van Flyct ziet u geen schadeposten over het hoofd en wordt u niet benadeeld door de verzekering van de tegenpartij. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding met lef!

Letselschade bij rugletsel claimen

Heeft u rugletsel opgelopen en is een ander aansprakelijk? Twijfel dan niet en schakel direct een ervaren letselschade jurist in.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*