Letselschade bij hoofdletsel

Heeft u bij een ongeval hoofdletsel opgelopen en is een ander hiervoor verantwoordelijk? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. De ervaren letselschade juristen van Flyct helpen u gratis aan een schadevergoeding.

Hoofdletsel kan in verschillende gradaties voorkomen. Soms gaat het alleen om een beschadiging aan de hoofdhuid en schedel, maar het letsel kan ook uitwerking hebben op de hersenen. Hoofdletsel gaat ook vaak gepaard met nekletsel of hersenletsel.

Het hoofdletsel kan u in het dagelijks leven beperken. U heeft bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig of u raakt deels arbeidsongeschikt. Hierdoor loopt u inkomsten mis of bent u gedwongen om extra kosten te maken.

De partij die verantwoordelijk is voor het letsel, moet u compenseren voor deze gemiste inkomsten of gemaakte kosten. Dit heet een letselschadevergoeding.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
Hoofdletsel

Wanneer kan ik een schadevergoeding bij hoofdletsel claimen?

Om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding bij hoofdletsel is het belangrijk dat u twee zaken kunt aantonen:

  1. Een ander is verantwoordelijk voor het letsel
  2. De kosten of gemiste inkomsten zijn een gevolg van het letsel

Wanneer de tegenpartij aansprakelijkheid heeft erkend, is het eerste punt eenvoudig. De erkende aansprakelijkheid vergemakkelijkt uw zaak. Wanneer de aansprakelijkheid niet is erkend, zult u de bewijslast moeten verzamelen en aanleveren. De letselschadespecialisten van Flyct helpen u hierbij.

Daarnaast moet er sprake zijn van causaal verband tussen de gemiste inkomsten of de gemaakte kosten en het letsel. Soms is dit eenvoudig aan te tonen. De medische kosten door een ziekenhuisopname zijn overduidelijk het gevolg van het hoofdletsel. Bij bepaalde schadeposten is dit echter minder duidelijk. Wanneer u het hoofdletsel in het verkeer oploopt, kunt u een angst ontwikkelen voor autorijden. Dit beperkt u in uw bewegingsvrijheid en levensvreugde. Hier moet een bedrag tegenover staan. Het bepalen van de hoogte van dit bedrag en het causale verband aantonen kunt u het beste aan een expert overlaten. Schakel een van de juristen of advocaten van Flyct in en wij zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Welke soorten hoofdletsel zijn er?

Hoofdletsel kan uiteenlopen van mild tot ernstig, waaronder een schedelbasisfractuur, waarbij de basis van de schedel breekt, en een zware hersenschudding, waarbij de hersenen tegen de schedel stoten, resulterend in bewustzijnsverlies.

Een hersenkneuzing betreft beschadigd hersenweefsel door een directe impact, wat zwellingen en bloedingen veroorzaakt. Andere soorten zijn diffuse anoxale schade, door rotatiekrachten beschadigde hersencellen, en en epidurale of subdurale hematomen, bloedingen tussen of binnen de hersenvliezen, die druk op de hersenen veroorzaken.

Welke schade kan ik claimen bij hoofdletsel?

Er is geen vaste regel over welke schade u kunt claimen bij hoofdletsel. De schadeposten zijn namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de ernst van het letsel. In principe kunt u alle schade claimen die direct of indirect voortvloeit uit het letsel. Onze juristen hebben al vele letselschadezaken met hoofdletsel tot een goed einde weten te brengen. Wij komen in deze schadeclaims vaak de volgende schadeposten tegen:

  • Medische kosten
  • Verlies van zelfredzaamheid
  • Verlies van inkomen

Dit zijn slechts voorbeelden van schadeposten bij hoofdletsel. De uiteindelijke lijst schadeposten wordt in overleg met u opgesteld. Hierin is uw persoonlijke situatie leidend. Een letselschade specialist kan u precies vertellen welke schadeposten meegenomen moeten worden in de letselschadeclaim. Met een ervaren jurist of advocaat weet u zeker dat u geen schadeposten over het hoofd ziet.

Uiteindelijk is het belangrijk dat u vergoed wordt voor de impact die het hoofdletsel op uw leven heeft. Flyct helpt u hierbij.

Hoe veel letselschade kan ik claimen?

De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van de schadeposten en de bedragen die aan deze schadeposten gekoppeld zijn. Een ervaren letselschade jurist helpt u bij het inventariseren van de gemiste inkomsten en gemaakte kosten. Deze bedragen worden aan de schadeposten gekoppeld. Hieruit komt de uiteindelijke schadeclaim. Flyct zorgt er vervolgens voor dat de berekende schadeclaim ook daadwerkelijk uitgekeerd wordt. Wij claimen uw schade met lef! U kunt zich dan volledig richten op herstel.

Schadevergoeding bij hoofdletsel claimen via een advocaat

In een letselschadezaak is het van groot belang om juridische hulp in te schakelen. Iemand met weinig ervaring in de letselschadebranche zal waarschijnlijk overrompeld worden door de juridische termen die de verzekeraar van de tegenpartij aandraagt. Juridische hulp is dan essentieel om de schadevergoeding te krijgen waar u recht op heeft.

Deze schadevergoeding hoeft echter niet altijd te komen van een letselschade advocaat. Vaak is het zelfs beter om letselschade te claimen via een jurist. Een advocaat mag namelijk niet gratis aan het werk voor uw zaak. Een jurist mag dit wel. Het enige voordeel van een letselschade advocaat is dat deze mag procederen bij een rechtbank. In het overgrote deel van de gevallen is dit alleen helemaal niet nodig. Letselschadezaken worden vaak opgelost met de verzekeraar van de tegenpartij, zonder dat hier een rechter aan te pas komt.

Letselschade bij hoofdletsel claimen

Heeft u door toedoen van een ander hoofdletsel opgelopen? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. De letselschade jurist van Flyct helpt u aan een eerlijke schadevergoeding. Wij gaan de strijd aan met de tegenpartij en claimen de schadevergoeding.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder: 088 – 100 4300 of nieuweschade@flyct.nl
Of vul het formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Benader mij*