Hoe dien ik een schadeclaim in?

Na het oplopen van letselschade wilt u een schadeclaim indienen. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen maar u kunt dit ook laten verzorgen door een letselschadejurist. Wij leggen u graag uit hoe u dit kunt doen.

Na een ongeluk kunt u een schadeclaim indienen als u letselschade oploopt waarbij de klachten langer dan 24 uur aahouden. U loopt materiële schade (reiskosten, inkomensschade of autoschade) op en vaak ook immateriële schade (verminderde levensvreugde, verdriet en geestelijk gemis). Op deze pagina leest u welke stappen u moet zetten om een volledige schadeclaim te kunnen indienen.

Weten hoeveel schadevergoeding u kunt krijgen na uw ongeluk?

Doe de test
materiele schade

Bij wie dien ik een schadeclaim in?

Na het volgen van bovenstaande stappenplan kunt u een verklaring afleggen. Het is onverstandig dit te doen zonder een belangenbehartiger. U moet zich bewust zijn van het feit dat de WA-verzekeraar uw tegenpartij is. Alles wat u zegt, kan tegen u gebruikt worden. Daarom kunt u het beste de WA-verzekeraar doorsturen naar een belangenbehartiger als Flyct. Alle schade die u heeft opgelopen, wordt door ons als belangenbehartiger geclaimd bij de tegenpartij.

Hoe veel kan ik claimen?

Om een letselschadevergoeding te claimen, moet u eerst inzicht hebben in welke schadeposten vergoed worden. Dit is vrij eenvoudig te bepalen. Alle directe of indirecte schade die u oploopt door het letsel wordt namelijk vergoed in de schadeclaim. Er zijn dus geen harde regels over welke bedragen u wel of niet mee mag nemen in de schadeclaim. Dit betekent ook dat er weinig informatie te vinden is over hoe uw schadeclaim moet opbouwen. Dit is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. De hoogte van de schadeclaim verschilt dan ook per zaak. Gelukkig is rechtshulp bij een letselschadeclaim gratis.

Schadevergoeding claimen door een letselschade advocaat

Heeft u hulp nodig of vragen over het indienen van een schadeclaim? Flyct helpt u graag verder.

Onze dienstverlening kost u niets én alle juridische kosten worden verhaald op de verantwoordelijke partij. Door onze gratis juridische hulp weet u dat u geen schadeposten over het hoofd ziet en dat de juiste persoon aansprakelijk gesteld wordt.

Onze letselschadespecialisten helpen u graag bij de claim of schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op met Flyct via nieuweschade@flyct.nl of 088 100 4300.

Benader mij*